24. Apr 2019. Poslednja promena 3:16 PM, Apr 23, 2019

Konkursi za rad u Nemačkoj i Crnoj Gori

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Osim na javnim pozivima za posao u zemlji, nezaposlena lica mogu da apliciraju i na konkursima za rad u inostranstvu. Bliže informacije o ponudi poslova nezaposleni mogu dobiti u migracionom centru Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru.  

 BOR – Jedna od zemalja Evrope koja potražuje radnu snagu iz Srbije je Nemačka. Potreba postoji prvenstveno za radnicima medicinske struke.

Sva lica moraju da imaju završenu medicinsku državnu školu u četvorogodišnjem trajanju, sa overenom fotokopijom dokumentacije na srpskom i prevodom na nemački jezik, radno iskustvo od minimum šest meseci, završen kurs nemačkog jezika najmanje A2 nivoa i položen državni ispit u svom zanimanju“, kaže Slavko Đurić, savetnik za zapošljavanje u filijali NSZ u Boru.

Osim za medicinskim osobljem sve veća je potreba i za vozačima kamiona i šlepera.

Kada su u pitanju vozači, oni treba da imaju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije, da imaju cod 95, odnosno poseduju međunarodnu licencu za vožnju u zemljama Evropske unije, kao i da su imaju iskustvo u vožnji određene kategorije vozila“ dodaje Slavko Đurić.

Osim Nemačke, aktuelni su i konkursi za prijem sezonskih radnika u ugostiteljskim i turističkim objektima na Crnogorskom primorju.

Za Crnu Goru otvoren je prijem za po 20 higijeničara, konobara, kuvara i pomoćnih kuhinjskih radnika kao i 25 sobarica“, ističe Slavko Đurić, savetnik za zapošljavanje u filijali NSZ u Boru.

Za sezonske poslove, mogu da se prijave zdravstveno sposobna lica sa diplomom najmanje srednje škole i radnim iskustvom u poslu za koji apliciraju. Konkurs za rad medicinskih radnika u Nemačkoj otvoren je cele godine, a za rad u ugostiteljskim objektima u Budvi do 7. aprila. Bliže informacije o ponudi poslova nezaposleni mogu dobiti u migracionom centru Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru.  

 

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik