26. Apr 2019. Poslednja promena 3:04 PM, Apr 25, 2019

Većina Borana koristi sigurnosni pojas u vozilu

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Od početka 2019. godine, u svojstvu vozača ili putnika u motornim vozilima, poginulo je 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, od kojih je šestoro zadobilo smrtne povrede usled ispadanja iz vozila. Ovakva statistika pokazuje koliki je značaj  korišćenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje, a kako bi vozače podsetili na to, pripadnici saobraćajne policije sproveli su sedmodnevnu pojačanu kontrolu.

"Pripadnici saobraćajne policije u Boru, u pojačanoj sedmodnevnoj kontroli vozila, otkrili su i sankcionisali 86 prekršaja nekorišćenja sigurnosnih pojaseva za vreme vožnje, od toga 72 vozača i 14 putnika. Prekršaja nepravilnog prevoza dece u vozilima nije bilo. Ova akcija sprovedena je na teritoriji cele Srbije, kao i u 29 država koje su članice Mreže saobraćajnih policija. Cilj akcije bio je da ukažemo na značaj korišćenja sigurnosnih pojaseva  kao i pravilnog prevoza dece u vozilima. Većina vozača i putnika u vozilima na teritoriji Bora poštuje obaveze korišćenja sigurnosnog pojasa. Za nesavesne vozače zakonom propisana kazna za nekorišćenje sigurnosnog pojasa je 10 hiljada dinara", kaže Bojan Jovanović, zamenik komandira u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi Bor.

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima jasno kaže da u motornom vozilu na prednjem sedištu ne sme da se prevozi dete mlađe od 12 godina, dok se dete niže od 135 centimetara mora prevoziti u odgovarajućem homologovanom bezbednosnom sedištu ili podmetaču. Najnovijim  izmenama  Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima značajno su pooštrene sankcije za lica koja ne prevoze decu na propisan način.

 

 

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik