24. Apr 2019. Poslednja promena 3:16 PM, Apr 23, 2019

Veće učešće građana u odlučivanju u Boru

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Tagovano

BOR - Skupština grada Bora nedavno je usvojila niz odluka od javnog značaja i o formiranju pojedinih saveta i komisija koje do sada nisu postojale.

Između ostalog usvojena je odluka o javnim raspravama, kojom je obavezno uključivanje građana u postupke pripreme budžeta Grada, Statuta, planova razvoja, određivanja stopa izvornih prihoda i tokom pripremanja urbanističkih i prostornih planova, što do sada nije bio slučaj.

Takođe predviđen je konkretan načina sazivanja zbora građana za koji je u mesnim zajednicama ili delovima grada, predviđeno da je za sazivanje neophodno najmanje 50 potpisa građana i četvrtine odbornika, a da na zboru mora da učestvuje najmanje pet odsto stanovnika sa biračkim pravom glasa, kako bi imao legitimitet.  

Novina je formiranje Korisničkog saveta javnih službi čiji bi zadatak trebalo da bude davanje mišljenja o planovima i programima rada, cenama i politici cena u javnim službama i Komisije za rodnu ravnopravnost.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik