24. Apr 2019. Poslednja promena 3:16 PM, Apr 23, 2019

Ne paliti vatru u prirodi!

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Prethodnih nedelja registrovano je više požara na otvorenom prostoru, zbog čega je Odeljenje za vanredne situacije u Boru uputilo apel građanima da ne pale nisko rastinje, jer na taj način izlažu opasnosti ne samo sebe, već  i svoje susede i materijalna dobra.

Podsećanja radi, Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru, kao i loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim, vidno obeleženim mestima. Nepoštovanje zakonskih mera zaštite od požara povlači prekršajnu odgovornost za koju su propisane novčane kazne, za fizičko lice 10.000 dinara, a za pravno lice od 300.000 do milion dinara.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Boru pojačaće nadzor nad sprovođenjem mera zaštite od požara na otvorenom prostoru,  a protiv osoba koja ne poštuju zabranu spaljivanja, podneće zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Više iz ove kategorije Svetski dan voda »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik