24. Apr 2019. Poslednja promena 3:16 PM, Apr 23, 2019

Vešte ruke članica „Viktorije“

Objavljeno u Kultura
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Članice Udruženja osoba sa invaliditetom „Viktorija“ iz Majdanpeka kroz postavku raznih umetničkih kreacija, od ručno izrađenih lampi, preko slika do dekupaža načinile su još jedan korak u sopstvenom osnaživanju.

 MAJDANPEK - Da za umetničko izražavanje ne postoje barijere, svojom prvom zajedničkom izložbom pokazale su i članice Udruženja osoba sa invaliditetom „Viktorija“ iz Majdanpeka.

Kroz postavku raznih umetničkih kreacija, od ručno izrađenih lampi, preko slika do dekupaža, žene sa invaliditetom iz Udruženja „Viktorija“ načinile su još jedan korak u sopstvenom osnaživanju, što i jeste bio cilj njihovog okupljanja pre četiri godine, kada je udruženje i osnovano.

„UdruženjeViktorija“ trenutno okuplja 62 članice, od kojih polovinu čine žene sa različitim oblicima invaliditeta. Svrha udruženja je zajednički rad na podizanju svesti kod lokalnog stanovništva o pravima i potrebama žena, posebno onih sa invaliditetom“, ističe Ivana Izvonar, sekretar Udruženja „Viktorija“.

Prvu zajedničku izložbu članica ovog udruženja Majdanpečani mogu pogledati do 8. aprila u Galeriji Centra za kulturu Majdanpek.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik