24. Apr 2019. Poslednja promena 3:16 PM, Apr 23, 2019

Nastavljeni preventivni pregledi na Svetski dan zdravlja

BOR - Besplatni preventivni pregledi, koje od 2017. godine u cilju promocije prevencije i ranog otkrivanja bolesti sprovodi Ministarstvo zdravlja, organizovani u Opštoj bolnici u Boru i na Svetski dan zdravlja, privukli su veliku pažnju građana.

Došla sam na pregled, proverila sam pritisak, krvnu sliku i sve mi je dobro. Ostaje da uradim EKG. Sviđa mi se akcija jer iako se čeka sada sve možemo da završimo, ovako ne stižemo da odemo kod lekara“, rekla je jedna Boranka.

Došla sam da pregledam grlo jer imam hroničnu upalu. Svi kažu idi kod lekara, ali nema se vremena. Ja sam zadovoljna akcijom“, potvrdila je druga pacijentkinja.

Zdravstvenim osiguranicima, kao i licima bez zdravstvenog osiguranja omogućeno je da obave pregled kod specijaliste otorinolaringologa, urade EKG, izmere krvni pritisak i provere nivo šećera u krvi.

I danas je interesovanje izuzetno veliko, što opravdava postajanje ovih pregleda. Do 9 sati i 45 minuta, kada je rađen prvi presek pregledana su 23 pacijenta a prijavljeno je preko 60. Očekujemo da će i ovog dana biti preko 100, možda i 120 prijavljenih pacijenata. Lekari će pregledati sve pacijente koje budu mogli, a oni koji ne budu pregledani biće raspoređeni u toku nedelje, kao i svaki put kada je veći odziv od naših mogućnosti“ rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Kako bi zdravstveni osiguranici ali i lica bez osiguranja mogla da provere svoje zdravstveno stanje, Ministarstvo zdravlja republike Srbije odlučilo je da akciju besplatnih preventivnih pregleda umesto na kraju meseca organizuje na svetski dan zdravlja. Tokom svake akcije i u Opštoj bolnici u Boru u proseku se pregleda od 100 do 200 građana sa i bez osiguranja.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik