24. Apr 2019. Poslednja promena 3:16 PM, Apr 23, 2019

Operacija kile laparaskopom

BOR - U Opštoj bolnici u Boru danas je prvi put obavljena operacija kile prednjeg trbušnog zida laparaskopskom metodom uz upotrebu posebnih mrežica. Pacijente, njih troje, su operisali borski hirurzi Željko Jovanović i Ljubomir Tošić, u prisustvu lekara Niškog kliničkog centra Slobodana Jovanovića.

„U Kliničkom centru u Nišu do sada je novom metodom operisano više od 600 pacijenata. Svoje znanje prenosimo i na lekare iz drugih zdravstvenih ustanova, obučili smo i mlade lekare iz Bora“, rekao je dr Slobodan Jovanović, hirurg u Kliničkom centru u Nišu.

Prednosti operacije kile prednjeg trbušnog zida laparaskopskom metodom su velike, ističu borski hirurzi.

Značaj je veliki, manje komplikacije posle operacije, brži oporavak pacijenta. To su nove metode koje su postale standard u veće delu sveta“, dodao je dr Ljubomir Tošić, hirurg.

Osim ovih prednosti, za pacijenta je značajno da operacija upola kraće traje, nema reza i radno je sposoban već posle mesec dana. Godišnje se u borskoj Opštoj bolnici operiše 50 do 60 ventralnih kila.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik