24. Apr 2019. Poslednja promena 3:16 PM, Apr 23, 2019

Novine u Zakonu o turizmu

Objavljeno u Turizam
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Brojne su novine Zakona o turizmu i ugostiteljstvu, a među najvažnijim su da seoska domaćinstva i pružaoci usluga u domaćoj radinosti mogu sami da izdaju fakturu gostu, da ga prijave i plate boravišnu taksu elektronskim putem. Novina je takođe da seosko domaćinstvo može da ugosti do 30 i turističku grupu od 50 gostiju, koja nije na noćenju rečeno je prvog dana obuke u Boru namenjenoj seoskim turističkim domaćinstvima i  vlasnicima smeštajnih kapaciteta u domaćoj radinosti.

Veliki broj kuća u selima ispunjava minimalne tehničke uslove i nisu neophodna velika ulagnja za početak bavljenja turizmom, ali mora da se vodi više računa o higijeni, gostoprimstvu i dobroj domaćoj kuhinji. Do sada je bilo najviše problema prilikom prijavljivanja turista. Odredba zakona o godišnjem paušalnom porezu značajno će rešiti ovaj problem.

Takođe je važna, rečeno je na ovom seminaru, i kategorizacija  da bi domaćinstva mogla da konkurišu za vaučere putem kojih dolazi najveći broj turista. Na području Bora registrovano je desetak seoskih domaćinstava koja  u svojim objektima imaju 40 ležaja. U petak drugog dana ove obuke,čiji je cilj pružanje pravovremenih informacija i stručne pomoći, biće organizovana prezentacija izrade biznis plana za poslovanje u turizmu.

Više iz ove kategorije Uskršnji bazar u Zaječaru »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik