24. Apr 2019. Poslednja promena 3:16 PM, Apr 23, 2019

Iz budžeta Opštine Majdanpek 2,5 miliona dinara za javno informisanje

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK - Na konkurs za sufinansiranje medijskih projekata, koji je raspisala Opština Majdanpek i za koji je izdvojila 2,5 miliona dinara pristigla je 21 prijava, čulo se na današnjoj sednici Opštinskog veća, koje je prihvatilo predlog Rešena o finansiranju pet medijskih kuća.

Pored  897 hiljada dinara koliko je dodeljeno Radio televiziji Majdanpek, odnosno T1 televiziji, 427 hiljada odobreno je produkciji Za media, 600 hiljada dinara preduzeću Štampa radio i film Bor i 250 hiljada dinara Saška radiju, iz Mosne, koliko je odobreno i jedinom štampanom mediju, preduzeću MM , Bonet“.

Članovi Veća utvrdili su i spisak manifestacija od značaja za Opštinu Majdanpek, koje će se finansirati iz budžeta, u ukupnom iznosu od šest miliona dinara.

Do sada smo prikupili informacije o troškovima ukupno 13 manifestacija, za šta će biti izdvojeno 4,5 miliona dinara, dok će preostali deo sredstava biti naknadno raspodeljen“, rekla je Gordana Nikolić, šef Odeljenja za budžet i finansije, dodajući da će sa svim organizatorima manifestacija biti potpisani ugovori, kako se kasnije ne bi obraćali Opštini za naknadu dodatnih troškova.

Pored Jorgovan festa, Opština će finansirati još desetak tradicionalnih manifestacija, Festival TIN, Uskršnje dane folklora u Crnajki, Porečki kotlić, Bačijadu, Kolješijadu i Plašintijadu i druge.

Članovi Opštinskog veća Majdanpek na ovom zasedanju dali su saglasnost i na Odluku o pružanju dimničarskih usluga na teritoriji Opštine, kao i na  Odluku o pristupanju izrade Plana detaljne regulacije zaštićenog područja arheološkog lokaliteta „Lepenski Vir“.

 

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik