24. Apr 2019. Poslednja promena 3:16 PM, Apr 23, 2019

Počela sezona zaštite od grada

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Iako je protivgradna zaštita u nadležnosti Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, po zakonu, i lokalne samouprave su u obavezi da mu pomažu.Tako je Grad Bor iz budžeta za ovu godinu izdvojio milion i po dinara za nabavku protivgradnih raketa koje bi trebalo da budu isporučene za oko dva meseca.  U slučaju nevremena strelci imaju na raspolaganju rakete koje obezeđuje RHMZ, a nisu utošne ni one koje je lani obezbedila lokalna samouprava.

U proseku dajemo od milion do milion i po dinara iz poljoprivrednog fonda. Broj zavisi od tipa raketa koje su im potrebne. Oni imaju već neki broj  raketa, a mi smo tu da im pomognemo, da imaju dovoljno za sezonu“, naglasio je Danijel Aleksić, član Gradskog veća.

Postoje takođe i drugi problemi u funkcionisanju ovog sistema kao što su nedostatak strelaca i mala nadoknada za njihov rad. Grad Bor iznalazi mogućnosti da se i ovaj problem reši.

Pokrenuli smo niz inicijativa da se taj problem sistemski reši, jer na drugi način ne možemo da pomognemo. Poslednjih godina mi im pomažemo, ali to nije dovoljno.Jedino rešenje je da se izmeni zakon“, dodao je Aleksić.

 Na samom početku sezone zaštite od grada,15.aprila, na području Bora aktivirano je desetak protivgradnih stanica.

 

 

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik