26. Apr 2019. Poslednja promena 3:04 PM, Apr 25, 2019

Bolesnom dečaku potrebna pomoć

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Da život piše tužne sudbine i da ponekad nada ostaje jedino što ljude održava u životu, daje im snagu da prežive, izbore se sa teškim životnim i egzistencijalnim problemima, potvrdila je životna priča Boranina Miroslava Milojevića. Miroslav je samohrani otac osmogodišnjeg Novaka Milojevića, dečaka kojeg je majka ostavila. I to nije jedino što muči ovog mališana. Osim majčinske ljubavi koju otac pokušava da mu nadomesti, Novak ima i teško oštećenje desnog  oka na koje ne vidi, što mu znatno otežava kretanje, ravnotežu  i usporava motoriku.

Potpuno izlečenje je gotovo nemoguće, s čime su se pomirili i otac i sin, ali im je najteže da prihvate  činjenicu da za redovne preglede i terapiju ne mogu da izdvoje 10 hiljada dinara, jer je Miroslav od 2005. godine bez stalnog zaposlenja, a povremeno je angažovan na javnim radovima koji traju tri ili četiri meseca. U međuvremenu, bez sredstava za život, ovom samohranom roditelju i bolesnom detetu, potpuno je ugrožena egzistencija. Jedini redovan  mesečni prihod je dečiji dodatak od 3300 dinara.

Opština Bor nekoliko puta je izlazila u susret Miroslavu i Novaku, obezbedivši prevoz do Beograda  za redovne kontrole u Kliničkom Centru, na čemu je ovaj samohrani otac veoma zahvalan, ali jedini način za trajnije rešenje egzistencijalnih problema ove porodice, jeste Miroslavljevo  stalno zaposlenje. On bi tada mogao da prehrani, školuje i čuva svog sina, a pre svega obezbedi detetu redovnu zdravstvenu kontrolu i terapiju. U suprotnom, dečak bi u potpunosti izgubio vid.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik