29. Apr 2017. Poslednja promena 3:27 PM, Apr 28, 2017

Veliki problemi žitelja Manastirišta u Zlotu

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR, ZLOT- U delu zlotskog rejona Manastirište u borskoj opštini, u  veoma teškim uslovima, kako kažu  sami meštani, već duže vreme  živi 13 porodica. U dvorištima nekih domaćina zbog obilnih kiša pojavila su se klizišta koja prete kućama, usled slabog napona pojedini  električni uređaji ne rade, a put dužine dva kilometra je u  veoma lošem  stanju.

„Put je samo jednom posut rizlom, a kanale smo radili o svom trošku“, kaže jedan od meštana i dodaje da u ovom delu sela 14 đaka  svakodnevno ide u školu, što je najvažniji razlog zbog kojeg traže održavanje puta.

Slab napon električne struje, takođe, remeti normalan život meštana ovog rejona koji je od centra sela udaljen svega dva kilometra.

„Napon je toliko slab da ne rade pojedini uređaji, a u večernjim satima ne možemo ni struju da gledamo", istakla je još jedna meštanka.

I treći, ne manje značajan, problem  su klizišta koja su se pojavila u nekim dvorištima. Zbog konfiguracije terena sva voda sa planine Malinik , posebno kad se topi sneg, sliva se baš u ovaj rejon i meštanima pravi veliku štetu.

Slični komunalni problemi su prisutni  i u nekim  drugim seoskim sredinama. Meštani  ovog dela Zlota, najvećeg sela u borskoj opštini,  su svesni toga, ali ne žele više da žive kao građani drugog reda, već u 21. veku traže osnovne uslove dostojne čoveka. 

Veliki problemi meštana Manastirišta, 22. septembar 2016. (RTV Bor)

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Da su sportisti među najhumanijim osobama i da se često odazivaju na akcije u kojima je potrebno da se pomogne, odavno...

Kategorija: Ostale emisije