26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

RTK obustavila emitovanje programa

Objavljeno u Mediji
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

KRAGUJEVAC - Radio-televizija Kragujevac obustavila je emitovanje televizijskog i radijskog programa, nakon prodaje kompletnog voznog parka i dela tehničke opreme za proizvodnju programa, i jučerašnje prodaje ostale imovine preduzeća. Na ekranu stoji samo logo, uz kajron: „Zbog nemogućnosti da profesionalno izveštava javnost, Radio-televizija Kragujevac ne emituje program po ustaljenoj programskoj šemi".

Sindikat „Nezavisnost" u Radio televiziji Kragujevac saopštio je da je, uz ugroženu egzistenciju zbog šest neisplaćenih zarada, zaposlenima u toj kući juče osporeno i pravo na profesionalni i dostojanstven rad. Pored jednogodišnje agonije, kap koja je prelila čašu zaposlenih je licitacija imovine te kuće na kojoj je kragujevačka gradska uprava novcem iz budžeta kupila opremu za proizvodnju TV programa. Reč je o istoj upravi koja već dve godine ne ispunjava zakonsku obavezu vezanu za finansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja. Deo javnosti, koju je takav potez gradske vlasti zatekao, s pravom pita otkuda sada novac za kupovinu TV opreme, a do prekjuče ga nije bilo za finansiranje medijskih sadržaja, usled čega su najuticajniji kragujevački mediji dovedeni do ivice propasti.

U saopštenju Grada, koje je objavljeno na sajtu ove televizije, navodi se da je lokalna samouprava „kupila deo opreme za koji postoji ili će postojati potreba organa Grada“.

Više iz ove kategorije TV i dalje na prvom mestu »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gosti: Dejan Aleksić, trener ŽKK Bor Vida Emeše, kapiten ŽKK Bor Nena Trajčevska, ŽKK BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Goran Vranov, streljački klub "Metalac" BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice