25. Jun 2018. Poslednja promena 2:24 PM, Jun 25, 2018

Sprečena nesreća širih razmera

Objavljeno u Hronika
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U jednoj od soba na sedmom spratu Samačkog hotela u Boru izbio je požar koji je zahvaljujući stanarima i vatrogascima veoma brzo ugašen. Osim manje materijalne štete, povređenih nije bilo.

BOR - U trećoj kuli Samačkog smeštaja u Boru na sedmom spratu jutros je oko devet sati i 30 minuta izbio manji požar koji je, zahvaljujući prisebnosti stanara veoma brzo ugašen i time sprečena nesreća većih razmera. Prema nezvaničnim informacijama u jednoj od soba, u kojoj su se u to vreme nalazile baka i unuka, upalila se plinska instalacija na šporetu. U pomoć su najpre pritrčali stanari okolnih soba koji su najpre isključili struju, a zatim i ugasili požar.

"Dok sam ja išao po aparat za gašenje, komšija je vodom ugasio požar. Neverovatnom brzinom došli su vatrogasci koji su zavrnuli tu plinsku bocu, bilo je i dima, panike, ali ništa strašno se nije dogodilo", rekao je komšija Mladen Atanasijević.

Postojala je opasnost da se požar proširi na kuhinjske elemente, ali i da eksplodira plinska boca.

"Vatrogasci su rekli da je igoreo plinski šporet i vatra se širila prema crevu koje vodi do plinske boce. Posledice bi bile nesagledive da na vreme nismo ugasili vatru", dodao je Atanasijević.

U međuvremenu, na lice mesta pristigla je i nadležna inspekcija, koja će utvrditi uzroke požara. U Policijskoj upravi u Boru je potvrđeno da je reč o manjem požaru koji je brzo ugašen i što je najvažnije nije bilo povređenih.

Sprečena nesreća širih razmera, 13. decembar 2016. (RTV Bor)
Više iz ove kategorije Uhapšena zbog prevara »

Pogledajte

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka

Gosti: Selena Ristić Vitomirović, Dečiji centar ZaječarRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Boljevca