27. May 2018. Poslednja promena 9:34 AM, May 27, 2018

Oštećeno šest spomenika na groblju u Zlotu

Objavljeno u Hronika
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

ZLOT- Da li je rušenje nadgrobnih ploča na seoskom groblju u Zlotu čin vandalizma i obesti ili posledica udara vetra za sada nije tačno utvrđeno. Tek, pojedine meštane ove mesne zajednice koji su na Svetog Nikolu, 19. decembra došli na groblje potreslo je kada su videli srušene i polomljene spomenike svojih najbližih.

Nenad Blagojević je došao iz inostranstva i prvi je primetio da je nadgrobni spomenik na očevom grobu pao i da je polomljen.

"Kada sam došao da ocu zapalim sveću, spomenik je bio rušen i polomljen, na zemlji, u komadima. Potreslo me je to i isprva sam mislio da je vetar razlog. Ali sve više sumnjam da je to bila ljudska ruka." kaže  Nenad Blagojević.

Blagojević je potom obišao ostatak groblja i video da je oboreno još pet spomenika na različitim lokacijama. Mogućnost da su ploče pale zbog vetra, svakako postoji, ali je prema rečima stanovnika Zlota verovatnoća za to je minimalna, posebno ukoliko se uzme u obzir da je istovremeno palo šest spomenika koji su postavljeni pre šest i više godina, a na nekima je čak prekinuta armatura kojom je ploča bila vezana za osnovu.

"Kada sam kasnije razgovarao sa ljudima iz Zlota rekli su mi da su na groblju pre nekoliko dana noću videli svetla. Ne znam šta se dešavalo ovde, ali zaista verujem da je rušenje svih ovih spomenika namerno. Razlog ne mogu ni da naslutim, jer je ovako nešto zaista užasno." - dodaje Blagojević.

Radnici borske Policijske uprave su bili na terenu i o događaju obavestili nadležno tužilaštvo, a o tome ne koji način su srušeni nadgrobni spomenici u Zlotu, znaće se više po okončanju postupka.

Oštećeno šest spomenika na groblju u Zlotu, 20. decembar 2016. (RTV Bor)
Više iz ove kategorije Incident sa nelegalnim oružjem »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Zaječara