26. Apr 2019. Poslednja promena 3:04 PM, Apr 25, 2019

U borskom Domu zdravlja otvorena kancelarija Regionalne lekarske komore

Objavljeno u Zdravstvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - U borskom Domu zdravlja otvorena je kancelarija Regionalne lekarske komore za jugoistočnu Srbiju. Ova lekarska komora ima statutom Lekarske komore Srbije zagarantovano pravo i obavezu da na svojoj teritoriji organizuje područne kancelarije.

"Od devet Upravnih okruga na kojima se prostire Regionalna lekarska komora za Jugoistočnu Srbiju, od Požarevca do Preševa, do sada je organizovano pet kancelarija. S obzirom na to da na teritoriji Borskog i Zaječarskog Upravnog okruga radi više od 1000 lekara, što je oko šestina ukupnog broja lekara sa teritorije koju obuhvata Regionalna lekarska komora, otvaranjem kancelarije u borskom Domu zdravlja ostvaren je cilj - da se lekarska komora približi lekarima", rekao je Aleksandar Radosavljević, predsednik Regionalne lekarske komore za jugoistočnu Srbiju.

Borski Dom zdravlja ubuduće će moći da izađe u susret lekarima koji su ranije bili prinuđeni da putuju u Niš, kako bi završili obaveze koje su pod nadležnošću Lekarske komore.

"Dom zdravlja u Boru određen je za predstavništvo, odnosno podružnicu, što je veoma  značajno za lekare i građane Bora, a osim borskih i za lekare koji pripadaju ostalim opštinama  jugoistočne  Srbije", kaže doktor Vesna Radosavljević, direktor borskog Doma zdravlja.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik