20. Aug 2017. Poslednja promena 5:07 PM, Aug 20, 2017

Radio Bor obeležio 47. rođendan

Objavljeno u Mediji
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Radio Bor danas obeležava 47 godina postojanja. Skoro pet decenija uz ovu medijsku kuću stasavale su mnoge generacije. Za većinu slušalaca uloga radija je i dalje nezamenljiva i značajna iako je ponuda multimedijalnih sadržaja sve veća.

BOR - Na današnji dan, 1969. godine počeo je da radi Radio Bor. Uz ovu radio stanicu, koja je uz kvalitetnu muziku svakodnevno informisala slušaoce o dešavanjima u regionu, zemlji i svetu odrastale su mnoge generacije, koje i danas, u vreme ekspanzije drugih medija, poštuju i vole radio kao jedan od najznačajnijih. A kako je to nekada bilo?

"Radio Bor je krenuo eksperimentalno 30. novembra 1969. godine. Program je pripreman u tadašnjim prostorijama Saveza komunista u staroj Direkciji, da bi se traka sa dnevnicima, vestima i ostalim emisijama preslušavala i tek onda emitovala. Skoro da ne postoji događaj, ne postoji sredina gde Radio Bor nije bio prisutan, gde se talasi Radio Bora nisu čuli ili gde novinari nisu bili. Tako da sve ono što je prošlo kroz istoriju ovog dela istočne Srbije, prošlo je i kroz Radio Bor", kaže Jovan S.Mitrović, nekadašnji urednik Radio Bora.

"Ako je muzika u pitanju, sve je bilo muzika i sve treba da bude muzika. Na početku, na Radio Boru, bilo je četiri sata programa - minut informative i tri minuta muzike. Dakle, uvek je bilo oko 70 odsto muzike. "Pesma nas je održala, njojzi fala", muzika nas stimuliše, muzika je najlepša stvar na svetu", rekao je Živojin Stanić, nekadašnji muzički urednik Radio Bora.

Novom programskom šemom, Radio Bor je slušaoce vratio na talas dobre i kvalitetne muzike i time ponovo postao deo svakodnevice Borana.

"Radio Bor je i posle 47 godina rada i dalje prepoznatljiv široj slušalačkoj publici po informativnom, ali i muzičkom sadržaju, koji celokupan program Radio Bora čine brzim, modernim, aktuelnim i atraktivnim za sve generacije. Osim standardnih sadržaja, informativni program ove godine je oplemenjen i novim serijalom emisija o preduzetništvu „Sam svoj gazda“ čiji kvalitet je prepoznalo i finansijski podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Naravno trudimo se da idemo u korak i sa novim tehnologijama i načinima komunikacije, tako da je Radio Bor dostupan svima, i osim na 103,1 megaherc može se pratititi i putem live strima, na site-u www.rtvbor.rs i na facebook stranici", kaže Slavica Tomić, urednik Radio Bora.

U službi građana, ne samo u oblasi informisanja, koje je osnova postojanja Radio Bora, već ispunjavajući i druge ciljeve koje mediji imaju, a to su prevashodno zabava i edukacija, Radio Bor obeležio je 47. rođendan.

Autor: Branislava Ilić

Radio Bor obeležio 47. rođendan, 30. decembar 2016 (RTV Bor)

Pogledajte

Nedeljni pregled najvažnijih vesti Televizije Bor. Nedeljom u 19.20 h.Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Info 7

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Aktuelno

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik