19. Apr 2018. Poslednja promena 2:43 PM, Apr 19, 2018

Zajedničko rešavanje problema u „Apoteci Bor“

BOR - Problemi zaposlenih u Apoteci Bor, nakon blokade žiro računa u oktobru zbog velikih dugovanja dobavljačima, polako su počeli da se rešavaju. Ukoro se očekuje potpisivanje ugovora o reprogramu duga ne samo sa Feniksom, koji ima najveća potraživanja prema borskim apotekama, već i  sa ostalim dobavljačima. Veliki problem su i dalje neisplaćene zarade za pet meseci, neuplaćeno socijalno i zdravstveno osiguranje, višak radnika u administraciji, manjak farmaceuta i prazne apoteke, rečeno je na sastanku predstavnika sindikata i rukovodstva Apoteke Bor sa rukovodstvom opštine Bor.

„Ulazimo u šesti mesec kako ne primamo platu, a naše porodice nisu osigurane. Imamo tri radnice koje ne mogu da odu na zakazane operacije. Zato želim da znamo dalji status radnika šta će biti sa neisplaćenim zaradama i kako ćemo rešti ostale probleme. Uglavnom, postoji volja da nam se pomogne“, rekao je predsednik Industrijskog sindikata Apoteka Bor Dejan Janković.

„ Od novembra je dosta farmaceuta napustilo firmu, a u  administraciji je skoro polovina od stotinak zaposlenih“, dodala je potpredsednik Industrijskog sindikata Snežana Živković.

Na području borskog okruga radi dvadesetak  državnih  apoteka, a dve su već zatvorene zbog nedostatka kadrova. Da bi se ovi problemi brže rešavali dogovoreno ja da održi zajednički sastanak predsednika opština Bor, Negotin, Kladovo i Majdanpek.

„Na tom sastanku bi trebalo da se dogovorimo šta sa ljudima koji su višak, ko će obezbediti finansijska sredstva za otpremnine i neizmirene zarade“, dodala je Snežana Živković.

Na sastanku predstavnika sindikata i  rukovodstva opštine je rečeno da lokalna samouprava nema zakonski osnov za isplatu zarada, već je konstatovano da radnici samo tužbama mogu da namire zarađeno, dodali su sindikalci Apoteke Bor.

Zajedničko rešavanje problema u „Apoteci Bor“, 16. januar 2017. (RTV Bor)

Pogledajte

Gosti: Mirko Đurić, predsednik Bokserskog kluba „Feniks“ Bor, Slobodan Veličkovski, trener Bokserskog kluba „Feniks“...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Miloš Veljković, predsednik Udruženja književnika „Stojan Živadinović“ SokobanjaRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik