19. Apr 2018. Poslednja promena 2:43 PM, Apr 19, 2018

Projekat "Svi smo jednaki"

DONJI MILANOVAC - Inicijativa mladih "Hoću! Mogu!" iz Donjeg Milanovca od početka godine počela je realizaciju projekta "Svi smo jednaki". Osnovni cilj projekta je promovisanje tolerancije i borba protiv diskriminacije izbeglica i njihova brza i bolja integracija u evropsko društvo.

"Projekat se ne odnosi samo na izbeglice iz Sirije i Avganistana o kojima se u poslednje dve godine najviše govorilo, već na sve imigrante koji su se iz bilo kog razloga preselili sa područja svoje države da žive na područje neke druge države, na ostvarivanje njihovih osnovnih ljudskih i građanskih prava. Istraživaćemo kako se prema njima odnose institucije i građani." - rekla je Marija Krečković iz Inicijative mladih "Hoću! Mogu!" iz Donjeg Milanovca.

Osim organizovanja radionica, razgovora sa građanima i predstavnicima lokalne samouprave u planu su obilasci izbeglica i ljudi koji brinu o njima i pokretanje antidiskriminatorne kampanje u medijima i na internetu.

Projekat "Svi smo jednaki" traje do kraja novembra i realizuje se sa partnerskim organizacijama iz Rumunije, Španije, Portugalije, Italije i Bugarske, pod pokroviteljstvom programa "Evropa za građane".

Projekat "Svi su jednaki", 6. februar 2017. (RTV Bor)

Pogledajte

Gosti: Mirko Đurić, predsednik Bokserskog kluba „Feniks“ Bor, Slobodan Veličkovski, trener Bokserskog kluba „Feniks“...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Miloš Veljković, predsednik Udruženja književnika „Stojan Živadinović“ SokobanjaRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik