20. Aug 2017. Poslednja promena 5:07 PM, Aug 20, 2017

U 2017. godini 11 mera zapošljavanja

Objavljeno u Ekonomija
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR -  Među merama aktivnog zapošljavanja, koje će ove godine biti primenjene, najaktuelniji su javni radovi za koje se preduzetnici, javna preduzeća i udruženja građana mogu prijaviti do 10. marta i mere samozapošljavanja za koje prijave traju do 10. aprila.

Uz ova dva poziva, Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je još 9 javnih poziva i konkursa za realizaciju aktivnih mera zapošljavanja u 2017. godini, za koje prijavljivanje traje do kraja novembra.

To su konkursi za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih osoba, osoba sa invaliditetom, refundiranje zarada osoba sa invaliditetom bez radnog iskustva, podršku njihovom zapošljavanju pod posebnim uslovima, kao i za relaizacije programa stručne prakse, sticanja praktičnih znanja za nekvalifikovana lica, za viškove zaposlenih i dugoročno nezaposlena lica i obuke na zahtev poslodavca.

Za ove mere je izdvojeno tri milijarde 350 miliona dinara, od kojih je 550 miliona predviđeno za pomoć pri zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Osim sredstava dobijenih od republike, nezaposlenima će biti na raspolaganju i mere iz lokalnog akcionog plana zapošlajavanja za šta je iz opštinskog budžeta u Boru izdvojeno 13 miliona dinara, trostruko više u odnosu na prethodnu godinu.

 

Pogledajte

Nedeljni pregled najvažnijih vesti Televizije Bor. Nedeljom u 19.20 h.Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Info 7

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Aktuelno

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik