28. Jun 2017. Poslednja promena 3:26 PM, Jun 27, 2017

Podrška razvoju preduzetništva kroz bespovratna sredstva

Objavljeno u Ekonomija
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

SRBIJA - Vlada Srbije usvojila je uredbu za podsticaj razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku početnicima u poslovanju, a za bespovratna sredstva opredeljeno je 150 miliona dinara. Preduzetnici mogu da dobiju bespovratna sredstva u iznosu od 30 odsto ulaganja. Pored tog iznosa opredeljeno je i 350 miliona dinara za kredite iz Fonda za razvoj, koji će preduzetnici moći da dobiju na pet godina, sa grejs periodom od godinu dana i kamatom od 1,5 odsto uz garanciju banke ili tri odsto uz ostala sredstva obezbeđenja.

Ciljevi programa su podrška početnicima za otpočinjanje samostalnog poslovanja kroz osnivanje novih privrednih subjekata, podsticanje zapošljavanja, podrška preduzetništvu žena, mladih i socijalnog preduzetništva.

Pravo da se prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava i pravo da podnesu zahtev za kredit kod Fonda imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije godinu dana pre podnošenja zahteva.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik
Kategorija: Gosti Budilice
Kategorija: Gosti Budilice