26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

Desetogodišnji Plan upravljanja Nacionalnim parkom Đerdap

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Izrada dugoročnih planova poslovanja zakonska je obaveza svih zaštićenih područja, pa je i Javno preduzeće „Nacionalni park Đerdap“ moralo da završi Plan upravljanja Nacionalnim parkom za period do 2026. godine. Nakon nekoliko radionica u kojima su učestvovali svi zainteresovani subjekti, predlog Plana sredinom januara stavljen je na javni uvid, kako bi se pre konačne verzije razmotrile sve primedbe, ali i predlozi. Plan je urađen u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode i Zakonom o nacionalnim parkovima, a ideja javnog uvida jeste da poslovanje u narednom periodu prati i potrebe lokalnih zajednica na ovom području.

Javni uvid traje do 16. februara, do kada je potrebno dostaviti mišljenja, primedbe i predloge na adresu Javnog preduzeća „Nacionalni park Đerdap“ ili elektronskom poštom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Materijal je dostupan u štampanom obliku u prostorijama preduzeća, kao i na sajtovima opština Majdanpek, Golubac i Kladovo.

Nakon razmatranja pristiglih predloga i mišljenja, dokument upućuje se u dalju proceduru, a konačnu saglasnost na plan poslovanja zaštićenog područja daje Vlada Republike Srbije.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gosti: Dejan Aleksić, trener ŽKK Bor Vida Emeše, kapiten ŽKK Bor Nena Trajčevska, ŽKK BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Goran Vranov, streljački klub "Metalac" BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice