25. Apr 2018. Poslednja promena 2:55 PM, Apr 24, 2018

GPS sistem praćenja vozila i inkasanata u „Vodovodu“

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 BOR- Uvođenje  GPS sistema za praćenje službenih vozila i kretanja inkasanata u borskom „Vodovodu“ dalo je dobre rezultate. Posebno su velike uštede postignute lociranjem službenih vozila u svakom trenutku.

„Mi smo pre tri godine uveli GPS sistem praćenja vozila što se pokazalo veoma efikasnim, jer je potrošnja goriva smanjena za trećinu. Povremeno se vade listinzi tako da znamo gde je tačno vozilo bilo. Od pre tri meseca uzeli smo GPS personalni sistem za inkasante na terenu tako da pratimo naplatu i očitavnje vodmera“, rekao je direktor JKP „Vodovod“ u Boru Goran Topalović.

Ovakve mere su usledile zbog velikog broja pritužbi građana koji su se žalili da ne dobijaju račune i da inkasatni ne očitavaju redovno vodomere, što se u nekim slučajevima i pokazalo tačnim. Primenom personalnog GPS-a inkasanti moraju da očitaju svaki vodomer.

„Što se tiče inkasanata, rezulatati se vide, jer su dva poslednja računa veća od prethodnih, koji nisu očitavani, već paušalno fakturisani. Što se tiče vozila, tu sam prezadovoljan“, dodao je Topalović. Međitim, ističe da iako je uveden GPS sistem, i dalje ima zloupotreba, ali se za sada ti prekršaji rešavaju opomenama.

Više iz ove kategorije Vazduh u Boru prve kategorije »

Pogledajte

Gost: Aleksandar Dinić, trener u Gimnastičkom klubu BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gosti: Zvezdica Pavlović, profesor ekonomske grupe predmeta u ETŠ u Boru i Isidora Bogdanović, učenica 4. razreda ETŠ...

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik