20. Aug 2017. Poslednja promena 5:07 PM, Aug 20, 2017

Etno selo Srna na putu ka Staroj planini

Objavljeno u Turizam
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

KNJAŽEVAC - Opština Knjaževac sa prirodnim potencijalima, kulturno-istorijskim spomenicima, ali i smeštajnim kapacitetima i uslugom koja se nudi, sve više privlači pažnju turista. Da gosti iz zemlje i sveta često biraju Knjaževac kao destinaciju za odmor, ali i da lokalna samouprava, pa i država, sve više novca ulažu u razvoj turizma, uvideli su i mnogi meštani ovog kraja. Svoju priliku, mnogi su videlu u razvoju ruralnog turizma, pa skoro 200 ležajeva nudi samo Etno selo Srna na putu ka Staroj planini.

 „Etno selo Srna postoji već devet godina. Hotel smo počeli da gradimo 2009. godine, a otvorili smo ga tek 2013. Tada smo imali nekih pedesetak ležajeva, a sada već imamo više od stotinu. Tokom leta otvorene su i okolne kućice u kojima je još oko četrdesetak ležajeva“ - rekao je Saša Prokopović, vlasnik Etno sela Srna.

 Ovim putem, posebno tokom zime kada radi skijalište na Staroj planini, osim domaćih turista najviše prolaze gosti iz Bugarske i Rumunije. Ipak, kako vlasnik Etno sela Srna kaže, promocija je veoma značajna, pa on sa porodicom redovno posećuje sajmove, ali organizuje i privatne posete kako bi predstavio svoju ponudu.

„Mnogo je turista iz Bugarske, ni sam više ne znam kako smo uspeli da ih u tolikom broju privučemo kod nas. Njima ovo jeste usput, ali zaista ne bismo ništa uradili bez promocije, koju radimo i mi i lokalna samouprava i Turistička organizacija. Svakih sedam do deset dana prisutni smo u Bugarskoj, obiđemo njihove turoperatore, odnesemo neki promo materijal, rakiju ili naš džem. Zaista smo mnogo njih privukli da dođu i odsednu u našem kraju. Dolaze ljudi iz Vidina, Sofije, ali i sa mora. Svi oni dolaze, ali se i rado vraćaju, zbog dobre hrane, usluge, dobrog domaćina sigurno i svega onoga što nudimo, ali uglavnom zbog naše prelepe zemlje“ – dodao je Prokopović.

 Prema podacima Turističke organizacije opštine Knjaževac, turistima je krajem prošle godine na raspolaganju bilo i više od 600 ležajeva u privatnim seoskim domaćinstvima. Razvoj ruralnog turizma je veoma značajan za ovu opštinu koja ima skoro 90 sela, pa će posebna pažnjai u narednom periodu biti posvećena domaćinstvima koja se tek uključuju u posao.

 

Pogledajte

Nedeljni pregled najvažnijih vesti Televizije Bor. Nedeljom u 19.20 h.Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Info 7

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Aktuelno

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik