20. Aug 2017. Poslednja promena 5:07 PM, Aug 20, 2017

Počelo prolećno uređenje grada

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Nakon otapanja snega, kao i svake godine, pred borskim komunalcima je puno posla. Osim održavanja redovne higijene, najzaposleniji će svakako biti  radnici „Zelenila“ koji do početka vegatacije planiraju da orežu drvorede koje nisu uspeli tokom jeseni.

„Ovde će biti angažovan i najveći broj radnika, a  u zavisnosti od vremenskih uslova orezivanje može da potraje i do kraja maja. Tokom jeseni radovi su bili inezivirni, a tako ćemo nastaviti dokle god budemo mogli“, rekao je direktor JKP „3. oktobar“ u Boru Dalibor Orsovanović.

Otapanjem snega,  nemar pojedinih sugrađana  tokom zime se ogleda  najviše na zelenim i površinama oko zgrada  koje su pune kesa i smeća, pa je to jedan od prioritetnih poslova borskih komunalaca. Takođe, dosta je i zaostale prljavštine na ulicama tako da su grupe radnika već počele da ih peru.

„Od naredne nedelje, kada temperatura bude u plusu, noću ćemo prati i glavne ulice. Za sada peremo samo one na periferiji“, dodao je Orsovanović.

Divlje deponije su problem tokom cele godine, ali posebno je izražen nakon ovako dugog hladnog i snežnog perioda. Komunalci su počeli od onih najvećih u samom Boru.

„U  gradu ima nekoliko velikih divljih deponija. Mi smo ih locirali i već smo jednu počeli da rasčišćavamo. To nam je stalan posao u narednom periodu“, dodao je na kraju Orsovanović.

Aktivirina je, takođe, i mašina za čišćenje prostora pored ivičnjaka, a sve ove aktivnosti će trajati najmanje dva meseca, kažu u Javnom komunalnom preduzeću „3. oktobar“ u Boru.

 

Više iz ove kategorije Raspisane javne nabavke »

Pogledajte

Nedeljni pregled najvažnijih vesti Televizije Bor. Nedeljom u 19.20 h.Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Info 7

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Aktuelno

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik