26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

Od ponedeljka do 70 odsto bespovratnih sredstava podrške preduzetnicima

Objavljeno u Ekonomija
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

SRBIJA - Razvojna agencija Srbije raspisala je osam programa podrške preduzetništvu bespovratnim sredstvima u okviru kampanje “Kreiraj život”. Reč je o programima podrške mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima u 2017. godini, a nudi se do 70 odsto bespovratnih sredstava za početnike, do 50 odsto za postojeće firme i do 60 odsto za organizacije i institucije. Prvih šest programskih paketa biće dostupni već od ponedeljka. To su programi namenjeni početnicima u poslovanju, unapređenju konkurentnosti, unapređenju ekonomskog razvoja, inovacijama, nastupu na stranim tržištima i promociji izvoza za šta je opredeljeno 435 miliona dinara. Ostala dva programa biće dostupna kada Ministarstvo privrede bude završilo sve neophodne administrativne poslove, u naredne dve nedelje. To su programi koji se odnose na menitoring i poslednji koji se sprovodi po Uredbi o privlačenju investicija Vlade Srbije.

Za sprovođenje programa širom Srbije od velikog značaja biće mreža od 16 regionalnih razvojnih agencija, koje će biti na raspolaganju privrednicima za više informacija, kažu u Razvojnoj agenciji Srbije.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gosti: Dejan Aleksić, trener ŽKK Bor Vida Emeše, kapiten ŽKK Bor Nena Trajčevska, ŽKK BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Goran Vranov, streljački klub "Metalac" BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice