26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

Bogat pozorišni, bioskopski i koncertni program

BOR - Program Ustanove Centar za kulturu opštine Bor tokom zime i proleća obeležiće bogat pozorišni, bioskopski i koncertni sadržaj.

Prvi će se borskoj publici predstaviti glumci Zvezdara teatra. U pitanju je pozorišna predstava Voz. Glavne uloge u ovoj predstavi igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović. 11. marta imaćemo jedan predivni koncert a-kapela hora Viva vox. Što se tiče bioskopa „Zvezda“ na repertoaru imaćemo dva filma: 12. i 13. marta je film Emira Kusturice „Na mlečnom putu“, a 15. i 16. film „Biser Bojane“, kaže Daniel Čorboloković, direktor Ustanove Centar za kulturu opštine Bor.

U Centru za kulturu u toku su i brojne radionice, a završene su i pripreme za 56-tu tradicionalnu manifestaciju Susreti sela.

Ovogodišnje 56. Susrete sela opštine Bor otvoriće selo Krivelj i Šarbanovac 18. marta u Krivelju. Ove godine učestvuje devet kulturno umetničkih društava, osim KUD-ova iz Luke, Tande i Gornjana. Završna manifestacija je planirana 15. maja u selu koje ćemo naknadno opredeliti„ kaže Daniel Čorboloković, direktor Ustanove Centar za kulturu opštine Bor i dodaje da ove godine Ustanova Centar za kulturu ima ukupno osam radionica: školu plesa, gitare, glume, etno pevanja, hora, likovnu i dve edukativne radionice.

Pobornici klasične muzike krajem meseca moći će da uživaju u još dva interesantna koncerta. Mladi pevač Luka Ivanović, koji nastupa pod imenom Luk Blek, borskoj publici će se osim kompozicijama ozbiljne muzike, predstaviti i autorskim pop pesmama u Muzičkoj školi 22. marta u 19 časova. Povodom trogodišnjice rada pod diregentskom palicom Aleksandra Gubijana, 28. marta nastupiće i članovi borskog hora „Feniks“, koji će izvesti kompozicije klasične, duhovne i narodne muzike. Interesantan program Ustanove Centar za kulturu opštine Bor upotpuniće i komična stand up monodrama „Zakasotina“ Dragana Bože Marjanovića.

Pogledajte

Kategorija: Gosti Budilice
Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik