26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

Dvodnevna akcija u srednjim školama

Objavljeno u Zdravstvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U borskim srednjim školama organizuje se redovna dvodnevna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Prvog dana odziv mladih zadovoljavajući.

BOR - Borski Crveni krst, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, organizuje dvodnevnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u srednjim školama u Boru. Prvog dana su u Gimnaziji dragocenu tečnost davali učenici ove i Mašinsko elektrotehničke škole.

"Prvi put dajem krv i htela sam da vidim kakav je to osećaj. Zadovoljna sam što sam se na taj način priključila mojoj porodici koja krv daje više godina", ispričala nam je jedna srednjoškolka.

"Svake godine borski srednjoškolci se u velikom broju odazovu akciji tako da očekujemo da to učine i ove godine", dodala je Maja Prodanović Pavlović iz povereništva Crvenog krsta u Boru.

Očekivanja su, prema rečima lekara Instituta za transfuziju krvi, da se svakoga dana prikupi po pedesetak jedinica krvi.

"Očekuje se dobar odziv mladih i zdravih i oni koji prvi put daju krv,jer se iz te grupacije registruju višestruki davaoci," rekla je dr Ana Milić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije. 

U utorak, od devet do 14 sati, dobrovoljno davanje krvi biće organizovano u Tehničkoj školi u Boru. Očekuje se da će se u akciju uključiti, osim srednjoškolaca, i ostalo građanstvo.

 

 

Dvodnevna akcija u srednjim školama, 7. mart 2017. (RTV Bor) U borskim srednjim školama organizuje se redovna dvodnevna akcija dobrovoljnog davanja krvi.Prvog dana odziv mladih zadovoljavajući. Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor) http://www.rtvbor.rs

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gosti: Dejan Aleksić, trener ŽKK Bor Vida Emeše, kapiten ŽKK Bor Nena Trajčevska, ŽKK BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Goran Vranov, streljački klub "Metalac" BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice