26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

Knežević: veliko interesovanje za RTB Bor

BOR - Za strateško partnerstvo sa Rudarsko topioničarskim basenom Bor nisu zainteresovani samo kineski investitori, već i američki i kanadski, rekao je Ministar privrede Republike Srbije Goran Knežević na Biznis forumu koji je juče počeo na Kopaoniku.

Prema njegovim rečima neozbiljno bi bilo da se izlazi sa bilo kakvim konkretni rešenjima jer prvo mora da se uradi tehnološka, ekonomska i organizaciona dijagnostika kombinata bakra, da bi se tek onda, na kraju, napravio pravi model privatizacije koji je potreban RTB-u Bor. On naglašava da  je od novembra prošle godine RTB Bor je u UPPR-u i da trenutno, zbog dobre cene bakra na svetskom tržištu, može da izmiruje sve svoje obaveze i sada radi dobro.

To ipak nije dovoljno. Potreban strateški partner, jer su potrebne investicije, nova tehnologija, nova znanja i nova organizacija, kaže Knežević i dodaje da se očekuje da nakon angažovanja profesionalnog menadžmenta za koji je raspisan javni konkurs, bude raspisan i javni poziv za privatizaciju RTB-a Bor.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gosti: Dejan Aleksić, trener ŽKK Bor Vida Emeše, kapiten ŽKK Bor Nena Trajčevska, ŽKK BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Goran Vranov, streljački klub "Metalac" BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice