27. May 2017. Poslednja promena 3:13 PM, May 27, 2017

Zorana Arunović: svetskim rekordom do evropskog zlata

Zorana Arunović, strelac beogradske Crvene zvezde, osvojila je titulu evropskog prvaka u disciplini standardni vazdušni pištolj, na šampionatu u Mariboru, u Sloveniji, na kojem se nastupalo po novim pravilima, pa je, sa fenomenalnih 246,9 krugova u finalu postigla i novi svetski rekord.

Prethodno je, sa 389 krugova, Zorana Arunović zauzela drugo mesto u kvalifikacijama, sa krugom manje od Bugarke Antoanete Boneve koja je potom osvojila četvrto mesto.

Dvostruki evropski šampion, Bobana Veličković iz Streljačkog kluba "Bor 030" zauzela je 16. mesto, sa 379 krugova, a Jasmina Milovanović iz Smedereva bila je 20, sa 377 krugova. U konkurenciji je bilo 65 evropskih reprezentativki.

Posle odličnih rezultata juniora i srebrnog odličja Damira Mikeca i bronze muške reprezentacije, srpski strelci i ovog puta biće u vrhu liste zemalja po broju osvojenih odličja.

Više iz ove kategorije Vikend odličnih rezultata »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik
Kategorija: Dnevnik

Gosti: Miljana Golubović, direktor Gimnazije „Bora Stanković“ Bor, Ivana Ćirić, profesor latinskog jezika u Gimnaziji...

Kategorija: Gosti Budilice