26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

„Viva Vox“ ponovo oduševio borsku publiku

Objavljeno u Kultura
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR- Najpoznatiji domaći akapela sastav, hor Viva Vox, sinoć je sali bioskopa „Zvezda“ u Boru, popularnim numerama u odličnom izvođenju, oduševio okupljenu borsku publiku. Nakon četiri godine od kada su Borani uživali u nastupu ovog hora, ponovo se tražila karta više, a zadovoljstvo onim što su im mladi, talentovani umetnici pripremili, Borani su nesebično izražavali dugim, gromoglasnim aplauzima. Da je nastup hora i ovog puta bio odličan, publika je dokazala i na samom kraju koncerta, kada je nekoliko puta bisom zahtevala još muzike. I sami članovi hora Viva Vox Borane pamte kao odličnu publiku, zahvalnu i spremnu za dobar provod, pa su i ovog puta poneli odlične utiske i želju da se što pre vrate u grad bakra. 

„Utisci sa koncerta su fenomenalni, borska publika je zaista divna. U putu ovamo razgovarali smo malo i evocirali uspomene. Sećamo se da je i tada publika bila divna i da smo se osećali kao da smo najbolji na svetu i da smo ovde dobrodošli više nego bilo ko drugi. Ponovilo se to isto i jako smo srećni posle takvih koncerata kada imamo tako fin odnos sa publikom, njihovi aplauzi nam zaista hrane dušu i daju motivaciju za svaku sledeću pesmu. Nadam se da će nam se uskoro ukazati neka nova prilika i da neće proći četiri godine do novog susreta“ – rekla je Jasmina Lorin, dirigent hora. 

„Sjajni su utisci, dugo nismo bili i zaista nam je drago da smo ovde. Sala je bila puna, ljudi zadovoljni i onda smo i mi prezadovoljni“ – kaže alt Branka Bajsert

„Ovo nam je po mom mišljenju bio jedan od boljih koncerata do sada. Publika je bila energična i mi smo izašli sa malo energičnijim repertoarom nego prošlog puta. Borani su dobro reagovali i nadamo se da će tako biti i sledeći put kada dođemo ovde“ – dodao je tenor Boris Balunović

Odzivom publike, kao i nastupom mladih muzičara zadovoljni su i organizatori, koji najavljuju bogatu pozorišnu i koncertnu godinu u Boru. I ovaj koncert Centar za kulturu organizovao je uz podršku Opštine Bor i Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

„Ovo je prvi u nizu koncerata ove godine. Borska publika je predivna, mi smo zadovoljni i koncertom, a zadovoljni smo i horom Viva Vox. Mislim da će ovakvih koncerata biti kako ove, tako i narednih godina“ – istakao je Daniel Čorboloković, direktor Centra za kulturu opštine Bor. 

Nakon odličnog koncerta, članove hora Viva Vox u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru ugostio je generalni direktor basena Blagoje Spaskovski. Osim borskom publikom, muzičari ističu da su i više nego oduševljeni gostoprimstvom, gradom i jezerom, kao i hotelom koji su obišli i pre četiri godine kada su u Boru nastupali. 

„Bor i Borsko jezero su prelepi. S obzirom na to da radim u prosveti i ranije sam imala prilike da dođem, pa sada vidim zaista veliku i dobru razliku. Hotel je predivan, usluga jako dobra. Prijatno smo iznenađeni i jako nam je drago što smo ovde“ – istakla je Jasmina Lorin

„Ja nisam bila ovde pre četiri godine. Sada na žalost ne mogu više da obiđem i uživam u jezeru, ali je sve prelepo. Nadam se da ću naredni put imati više mogućnosti da upoznam i grad i jezero“ – kaže Branka. 

„Ja sam bio ovde i prošlog puta. Svi smo oduševljeni i ovde je zaista prelepo “ – rekao je Boris.

Hor Viva Vox postoji od 2005. godine, a karakterističan je po izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, uz ritmičku pratnju bitboksa. Druženje u Boru članovi hora završili su pesmom i poželeli da se sa borskom publikom što pre ponovo sretnu, ali i da tada ovde provedu više vremena obilazeći sve lepote i potencijale kojima grad bakra raspolaže.

Pogledajte

Kategorija: Gosti Budilice
Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik