26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

Svetski dan prava potrošača

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

SRBIJA, BOR - Danas se obeležava Svetski dan prava potrošača, ustanovljen 1983. godine. Novi Zakon o zaštiti prava potrošača Srbija je dobila septembra 2014. godine, a njime su potrošačke organizacije dobile veća prava i mogućnosti da pokreću mere zabrane, zastupaju interese potrošača i da ukažu na nepoštenu poslovnu praksu.

U Asocijaciji potrošača Srbije povodom ovog datuma podsećaju na važnost Pravilnika o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane, koji je takođe usklađen sa propisima Evropske unije i čija primena je veoma značajna za kupce. Iz ove organizacije savetuju kupce da razviju potrošačku naviku čitanja deklaracija na proizvodima i da, ako primete nepravilnosti, to prijave nadležnim inspekcijama. Time se najbolje štiti pravo potrošača da roba koju kupuju bude određenog, deklaracijom garantovanog kvaliteta, adekvatnog trenutnim i zdravstvenim potrebama, zaključuju u Asocijaciji potrošača Srbije.

 

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gosti: Dejan Aleksić, trener ŽKK Bor Vida Emeše, kapiten ŽKK Bor Nena Trajčevska, ŽKK BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Goran Vranov, streljački klub "Metalac" BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice