27. Jul 2017. Poslednja promena 5:20 PM, Jul 26, 2017

Sanacija rejonskih puteva počinje do kraja nedelje

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Posao sanacije rejonskih i nekategorisanih puteva u selima borske opštine na tenderu, je pre dve nedelje, dobilo Javno komunalno preduzeće "3. oktobar" u Boru. Radovi će početi ovih dana, a prema planiranoj dinamici biće završeni za tri do četiri meseca.

BOR - Sanacija rejonskih, nekategorisanih puteva u selima borske opštine počeće krajem nedelje, nakon potpisivanja ugovora između lokalne samouprave i Javno komunalnog preduzeća "3. oktobar" u Boru. Rizlu, za ovo do sada najsveobuhvatnije uređenje seoskih puteva, je obezbedio Rudarsko topioničarski basen Bor, a prevoz do određenih sela, opština Bor.

"U planu je da se 12.000 kubnih metara rizle naveze na rejonske i nekategorisane puteve. Prema proračunu otprilike je to po 800 kubika po selu, negde više negde manje, sve zavisi od potreba i zahteva mesnih zajednica. Ovih dana sa predstavnicima Odeljenja za planiranje i razvoj obilazimo sela i pravimo planove", rekao je direktor JKP "3.oktobar" u Boru, Dalibor Orsovanović.

 Sanacija seoskih puteva počeće prema rasporedu koji je utvrđen žrebom, najpre u Donjoj Beloj Reci, Slatini, Metovnici, zatim i u ostalim selima. Prioritete će određivati s+Saveti mesnih zajednica.

"U Savetima su ljudi koji najbolje poznaju probleme u svojim selima, tako da će prioritete određivati oni u saradnji sa meštanima", dodao je Orsovanović.

U Javno komunalnom preduzeću "3.oktobar" u Boru još kažu da će za ovaj posao, čija je vrednost oko 15 miliona dinara, biti angažovano šest kamiona, tri utovarivača, tri kombinovane mašine i grejder. Prema planiranoj dinamici sanacija rejonskih puteva u selima borske opštine trebalo bi da bude završena za tri do četiri meseca.    

 

Sanacija rejonskih puteva počinje do kraje nedelje , 15. mart 2017. (RTV Bor)

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik
Kategorija: Dnevnik
Kategorija: Gosti Budilice