26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

Ubrzano prolećno uređenje grada

BOR - Borski komunalci koriste ove lepe dane da sve ugovorene prolećne poslove sa lokalnom samoupravom završe na vreme. Radnici  „Zelenila“ ubrzano, krče šiblje i orezuju drveće da bi pre kretanja vegetacije završili sve što su planirali. Za razliku od prethodnih godina kada su uglavnom sanirali posledice velikih mrazeva, ove godine parkove i drvorede uredjuju temeljitije. Orezuju i drveća, poput ovih u blizini Površinskog kopa, koja nisu orezivali više decenija.

„Čim bude krenula vegetacija mi ćemo morati te poslove da prekinemo. Zato ubrzano radimo. I parkovi i drvoredi nam mnogo lepše izgledaju“, rekao je direktor JKP „3.oktobar“ Dalibor Orsovanović.

Radnici Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar u Boru ranije nego prethodnih godina  počeli su da uređuju dečija igrališta i parkiće. U planu im je da u celom gradu, tokom godine u skladu sa finansijskim mogućnostima saniraju ova omiljena dečja mesta za igranje.

„Gde ima mogućnosti stavljamo klupei nove rekvizite. U mesnoj zajednici Novo selište uređenjem javnih površina stvaramo mogućnost za povećanje broja parking mesta“, dodao je Orsovanović.

Pošto su pranje ulica počeli odmah nakon otapanja snega, borski komunalci su uspeli da operu gotovo sve ulice i sada ih održavaju po potrebi. Počeli su i odvoženje divljih deponija, kojih u gradu ima u velikom broju, što je uobičajeno, jer dolaskom proleća i borani čiste dvorišta i prostore oko zgrada.

Ubrzano prolećno uređenje grada, 17. mart 2017. (RTV Bor)

Pogledajte

Kategorija: Gosti Budilice
Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik