25. Jun 2018. Poslednja promena 2:24 PM, Jun 25, 2018

Sve obaveze preuzete UPPR-om RTB Bor izmiruje na vreme

Objavljeno u Privreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rudarsko topioničarski basen Bor izmiruje sve obaveze preuzete UPPR-om, a ukoliko se to ne bi radilo, kombinat bakra bi otišao u stečaj. Bez usvajanja UPPR-a i otpisa dugova, nijedna strana kompanija ne bi ni razmišljala o ulasku u strateško partnerstvo sa RTB-om Bor.

BOR - Od kraja novembra, kada je privredni sud usvojio Unapred pripremljeni plan reorganizacije preduzeća, Rudarsko topioničarski basen Bor izmiruje sve obaveze koje je njime preuzeo. Uz to redovno se izmiruju obaveze za električnu energiju, koja je samo u februaru iznosila oko 480 miliona dinara, rudna renta državi i obaveze prema lokalnim samoupravama.

Prema rečima generalnog direktora RTB-a Bor Blagoja Spaskovskog, UPPR-om je predviđeno i smanjenje broja radnika u periodu od sedam godina za hiljadu i pet stotina. Sa druge strane, kako bi proizvodni proces mogao normalno da funkcioniše, neophodan je prijem mladih radnika, kako bi stekli iskustvo sa starijim kolegama.

Grejs period za preostale obaveze predviđene UPPR-om traje do novembra, a nakon toga će kombinat bakra narednih sedam godina uz tekuće obaveze, na mesečnom nivou morati po ovom osnovu da izdvaja dodatnih milion i dve stotine hiljada evra.

Pogledajte

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka

Gosti: Selena Ristić Vitomirović, Dečiji centar ZaječarRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Boljevca