25. Jun 2018. Poslednja promena 2:24 PM, Jun 25, 2018

Dobra zimska sezona za hotel „Jezero“

Objavljeno u Turizam
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zimska turistička sezona se bliži kraju, a iako je skijalište na Crnom Vrhu za skijaše bilo otvoreno samo nekoliko dana, u hotelu Jezero na Borskom jezeru beleže dobru posećenost. Prema rečima upravnika hotela, Milice Milovanović, hotel je tokom cele zime bio posećen, znatno manje nego leti, ali je broj noćenja premašio sve prethodne zime.

 

BOR - Hotel „Jezero“ na Borskom jezeru od otvaranja nakon renoviranja privlači pažnju i domaćih i inostranih gostiju i upravo je ovaj hotel jedan od najznačajnijih segmenata turističke ponude ovog kraja. U letnjim mesecima hotel je sve češće destinacija koju turisti iz Srbije, ali i okolnih zemalja, biraju za odmor i rekreaciju. Ipak, smeštajni kapaciteti i ponuda iskorišćeni su i tokom ostatka godine, pa u hotelu beleže dobru zimsku sezonu iako je skijalište na Crnom Vrhu radilo samo nekoliko dana. Nadležni u hotelu, zimsku sezonu iskoristili su i za dodatnu promociju, pa je ponuda predstavljena na sajmovima turizma u Sofiji i Beogradu.

 

"Pri kraju je zimska sezona 2017. godine i ovo je svakako bila najuspešnija zimska sezona od kada hotel radi. Završen je i Sajam turizma u Beogradu gde smo se predstavili na štandu Turističke organizacije opštine Bor. Lepo je bilo čuti utiske onih koji su do sada već bili u Boru i obišli naš hotel. Svi su imali samo reči hvale, a to je zapravo najbolja promocija. Obnovili smo neke stare saradnje sa turističkim agencijama, napravili nove ugovore o saradnji i čak smo ugovorili nekoliko grupnih poseta, što je naravno veoma važno za predstoeću letnju sezonu“ , istakla je Milica Milovanović, upravnik hotela „Jezero“.

 

Do leta, pred zaposlenima u hotelu „Jezero“ jeste sezona kongresnog turizma.

 

Mi ovog vikenda već imamo prvi seminar u ovoj godini, a tako će biti i narednih nedelja. Već godinama u ovo vreme radimo kongresni turizam čiji je jek u maju i junu, uoči letnje sezone. Odmah nakon toga posvetićemo se porodičnim posetama i letnjoj ponudii", dodala je Milica Milovanović.

 

I prethodnih godina na Borskom jezeru organizovani su različiti seminari, obuke i edukacije, pa su mnogi organizatori odlučili da se i ove godine vrate i na adekvatan način iskoriste i hotel i potencijale okoline. Kongresni turizam sve je popularniji u zemlji i svetu, a to je upravo odlična prilika i za hotel „Jezero“ da i van sezona privuče goste i zainteresuje ih da eventualno i odmor provedu u ovom kraju.

 

Autor: Marija Ćosić

Dobra zimska sezona za hotel „Jezero“, 19. mart 2017. (RTV Bor)

Pogledajte

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka

Gosti: Selena Ristić Vitomirović, Dečiji centar ZaječarRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Boljevca