24. Apr 2019. Poslednja promena 3:16 PM, Apr 23, 2019

„Ekof biblioteka“ za borske gimnazijalce

Objavljeno u Obrazovanje
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Ekonomski fakultet u Beogradu, povodom 80 godina postojanja, poklonio je srednjim školama u Srbiji knjige u vrednosti 1,2 miliona dinara. Donaciju koja će formirati „Ekof biblioteku“, a koja sadrži aktuena izdanja univerzitetskih udžbenika i monografije iz oblasti ekonomije, dobila je i Gimnazija „Bora Stanković“ u Boru. Prema rečima direktorke, Miljane Golubović, knjige su za školsku biblioteku i borske gimnazijalce veoma značajne, a ovom prilikom pozvala je i učenike drugih srednjih škola u Boru da posete Gimnaziju i koriste nova izdanja.

„Reč je o tome da je Ekonomski fakultet u Beogradu povodom naše dugogodišnje saradnje,a proslavljajući svoj 80. rođendan, uručio našoj školi donaciju u obliku knjiga iz oblasti ekonomije, domaćih i stranih autora. To su zaista vredne knjige i značajne za našu školu, a naravno da mogu i učenici drugih škola da dođu i pozajme knjige, da ih koriste za seminarske ili maturske radove“ – rekla je Miljana Golubović, direktor Gimnazije „Bora Stanković“ u Boru.

Biblioteka ove škole, prema rečima direktorke, nije adekvatno opremljena za potrebe borskih srednjoškolaca, a osnovni uzrok tome jeste nedstatak finansijskih sredstava.

„Moram da kažem da nismo dovoljno opremljeni, bar ne onako kako bi jedna Gimnazija trebalo da bude. Uglavnom je razlog tome nedostatak sredstava. Deca ovde najčešće uzimaju lektiru, međutim zaista je neophodno ulaganje u bibliotečki fond. Evo oni ovaj prostor rado koriste za različite aktivnosti, pripremanje priredbi ili drugih manifestacija, ali moramo da ih biblioteci približimo i knjigama, novim izdanjima koja žele da pročitaju“ – istakla je Miljana Golubović.

Dekan Ekonomskog fakulteta, Branislav Boričić, prilikom podele paketa knjiga, poručio je da je fakultet zadovoljan saradnjom sa srednjim školama i da su knjige samo znak pažnje obrazovnim ustanovama iz kojih fakultet tradicionalo dobija najbolje studente.

„Ekof biblioteka“ za borske gimnazijalce, 28. mart 2017. (RTV Bor)

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik