19. Sep 2018. Poslednja promena 3:39 PM, Sep 18, 2018

Spaskovski: Odlazak radnika iz RTB-a samo uz odgovarajuću otpremninu

Objavljeno u Privreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - U poslednjih mesec dana u medijima se često provlačila informacija da različite kompanije koje su zainteresovane za strateško partnerstvo sa Rudarsko topioničarskim basenom Bor, traže da se značajno smanji broj radnika. Ove informacije nisu tačne i to od kombinata bakra ni jednog trenutka niko nije tražio, niti će se to desiti, naglasio je generalni direktor RTB-a Bor i odbornik u Skupštini opštine Bor Blagoje Spaskovski na 25. sednici.

"NI jednog trenutka se niko iz Vlade Republike Srbije nije pojavio i tražio ili zastupao tezu da treba da bude otpuštanja u RTB-u Bor. Dakle, radnici RTB-a Bor neće biti otpuštani, osim uz dobrovoljni socijalni program. To je zaključak. Taj dobrovoljni program će sigurno zadovoljiti radnike, ali će omogućiti i prijem 300 do 500 mladih radnika i stručnjaka, čime će se smanjiti prosečna starost radnika u kombinatu bakra, njima omogućiti da steknu potrebno iskustvo za rad. Od toga nema bolje investicije, da ljudi sa više od 40 godina staža dobiju zaslužene otpremnine, a da se prime mlada deca koja će se obučavati za posao i nastaviti tradiciju od 115 godina rudarstva. Dakle, da ne stvaramo zabunu, ni jednog trenutka niko iz Vlade Srbije nije rekao otpuštaćemo radnike. Naprotiv, brinemo o radnicima i zajednički je stav da Srbija mora da vodi brigu o ovom regionu, a RTB Bor je njegov centar i glavni oslonac" - naglasio je Blagoje Spaskovski - generalni direktor RTB-a Bor i odbornik u SO Bor.

Unapred pripremljenim planom reorganizacije preduzeća, koji je usvojen krajem novembra prošle godine, predviđeno je da se u narednih sedam godina broj zaposlenih smanji za 1.500, preko prirodnog odliva, odnosno odlaska u penziju i socijalnog programa, ali će se istovremeno prijemom mladih radnika i stručnjaka kolektiv podmladiti, jer je trenutno prosečna starost zaposlenih 47 godina.

 

 

Spaskovski: Odlazak radnika iz RTB-a samo uz odgovarajuću otpremninu, 28. mart 2017. (RTV Bor)

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika