19. Aug 2017. Poslednja promena 3:09 PM, Aug 19, 2017

Delegacija Evropske unije u RTB-u Bor

BOR - Zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Oskar Benedikt posetio je danas Rudarsko-topioničarski basen Bor. On je sa saradnicima u Bor došao sa ciljem sagledavanja uticaja poslovanja RTB-a Bor na životnu sredinu.

Iako Evropska unija nije konkretno zainteresovana za poslovanje firmi u Srbiji, njene interesne sfere jesu region, ljudi ili zaposleni u ovom regionu i ekologija. Evropska unija svake godine izdvoji oko 200 miliona evra bespovratnih sredstava za Srbiju za projekte iz najrazličitijih oblasti, među kojima je životna sredina vrlo značajan aspekt, naglasio je Benedikt i dodao da su u toku pripreme programa koji je ove godine usmeren ka ekonomskom osnaživanju manje razvijenih regiona.

"Samim tim, Borski region je interesantan i ovde smo da vidimo da li postoje mogućnosti za finansiranje nekog ekološkog projekta" – rekao je Benedikt.

 

 

Više iz ove kategorije Kontrola kredita »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Dragana Ignjatović, v.d.direktora Muzeja rudarstva i metalurgije BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice