20. Aug 2017. Poslednja promena 5:07 PM, Aug 20, 2017

Ugašen požar na Borskom jezeru

Objavljeno u Hronika
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR, BORSKO JEZERO- U požaru na Borskom jezeru, kod male plaže, izgorele su dve kamp kućice, nisko  rastinje, a oštećena je i borova šuma. Vatra, koja je oko 15 sati i 30 minuta, zahvatila površinu od jednog hektara, zbog vetra se vrlo brzo širila i zapretila je i vikend naselju. Zahvaljujući borskim vatrogascima  požar je veoma brzo lokalizovan i ugašen oko 18 sati i 30 minuta. Na licu mesta su bili predsednik opštine Bor Živorad Petrović  i generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski.

Prolazeći ovim putem primetio sam iskru koja se pretvorila u požar. Pozvao sam vatrogasce i za samo nekoliko minuta su stigli i lokalizovali požar za četrdesetak minuta. Ovo je drugi put da ih vidim u ovakvoj izuzetnoj situaciji. Prvi put kad su gasili požar u Fabrici sumporne kiselina i sada. Ovo su ljudi koje bi trebalo nagrađivati i poštovati“, rekao je Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB-a Bor.

Uzroci požara na Borskom jezeru se još uvek utvrđuju i biće poznati nakon uviđaja nadležnih organa.

 

 

Ugašen požar na Borskom jezeru, 3. april 2017. (RTV Bor)

Pogledajte

Nedeljni pregled najvažnijih vesti Televizije Bor. Nedeljom u 19.20 h.Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Info 7

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Aktuelno

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik