26. Apr 2019. Poslednja promena 3:04 PM, Apr 25, 2019

Život u bedi

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Na vrata Jelene i Dejana Stankovića u Boru, danas je zbog duga za komunalne usluge od 7.975 dinara zakucao izvršitelj. Ubrzo međutim, konstatovao je, ne samo da ovaj bračni par nema vredne stvari koje mogu biti predmet popisa, već da na žalost žive u siromaštvu. Jednosoban stan koji je Jelena nasledila po smrti roditelja potpuno je riuniran i prokišnjava, a struja joj je zbog nemaštine, isključena još 2013. godine. Od 2006.- te korisnik je socijalne pomoći. Iznos koji danas oboje primaju je 9.419 dinara.

„Otac mi je umro 1996. godine kada sam imala 11 godina, majka 2005. kada sam imala 20. godina. Od 2006. godine sam korisnik socijalne pomoći. Već dve godine sam u braku i zajedno primamo socijalnu pomoć od 9.419 dinara. Već četiri godine sam bez struje, kažu da sam je po isključenju sama priključivala, što nije istina“ kaže Jelena Stanković iz Bora.

Izvršitelj koji je došao zbog duga za grejanje konstatovao je da nema šta da popiše i rekao da se više neće vraćati, ističe Jelena i dodaje da jedino što je za svo ovo vreme dobila jeste hronična tahikardija zbog sve većih problema koje ne može sama da reši.

Iako bez elementarnih uslova za život, Jelena uspeva da završi kućne poslove. Lakše joj je, kaže, od kada se udala jer barem probleme ima sa kim da podeli. Dejan, inače mehaničar termoenergetskih postrojenja, iz Obrenovca je došao u Bor zbog rada u Energomontu. Nažalost već nekoliko meseci je bez zaposlenja.

„U zadnjih par godina pokušavam da pronađem posao. Imam 18 i po godina radnog staža. Radio sam u mnogim firmama ali u poslednje vreme ne uspevam da nađem posao jer nijedna državna firma ne zapošljava a privatnici zapošljavaju retko i periodično na par meseci. Nije bitna struka u stanju sam da radim sve poslove koji mi se ponude“, ističe Dejan Stanković iz Bora.

Život bez roditelja, novca, ičije pomoći sa puno problema sa kojima se svakodnevno suočavaju ne obeshrabruje ovo dvoje ljudi, koji se trude da na život i dalje gledaju sa vedrije strane. Ona u 32-oj, on za koji dan u 40-oj godini sa pripremljenim CV-ima sa nestrpljenjem čekaju Sajam zapošljavanja u Boru ne bi li im neko pružio šansu da se zaposle i prevaziđu probleme koje im je život nametnuo.

Život u bedi, 4. april 2017. (RTV Bor)

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik