26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

Završena restauracija rodne kuće Stevana Mokranjca

Objavljeno u Kultura
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Restauracija rodne kuće Stevana Mokranjca u Negotinu završena je pre nekoliko dana, a svečano otvaranje za posetioce biće 11. aprila u 19 časova, kada će Muzej Krajine u njoj otvoriti izložbu "Timočka krajina i srednje Pomoravlje u srpsko-turskim ratovima".

NEGOTIN - Restauracija rodne kuće Stevana Stojanovića Mokranjca u Negotinu završena je pre nekoliko dana, a svečano otvaranje za posetioce biće 11. aprila u 19 časova, kada će Muzej Krajine u njoj otvoriti izložbu "Timočka krajina i srednje Pomoravlje u srpsko-turskim ratovima".

Restauracija je obuhvatila rekonstrukciju noseće drvene konstrukcije i njeno ojačanje, zbog čijeg propadanja je do prošle godine kuća polako tonula i postojala je mogućnost da se delimično sruši, zamenu elektro instalacija i slivnika. Prema projektu, za ove radove izdvojeno je nešto više od četiri miliona dinara. Time je osposobljeno i prizemlje kuće, koje godinama nije bilo otvoreno za posetioce.

Osim održavanja Mokranjčevih dana, rodnu kuću Stevana Mokranjca u Negotinu godišnje poseti više od 20 hiljada turista, kažu u Muzeju Krajina u Negotinu.

 

Više iz ove kategorije Farbanje uskršnjih jaja »

Pogledajte

Kategorija: Gosti Budilice
Kategorija: Gosti Budilice
Kategorija: Gosti Budilice