19. Aug 2017. Poslednja promena 3:09 PM, Aug 19, 2017

Kuglaši Bakra umalo do najjačeg ranga

Objavljeno u Sport
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

BOR- Iako su dugo bili u borbi za prvo mesto na tabeli, kuglaši borskog Bakra završili su novu sezonu u grupi centar Prve lige na četvrtom mestu, sa 11 pobeda, nerešenim ishodom i šest poraza. Ipak, utisak da je borska ekipa u završnici takmičenja posustala baš i ne stoji. Kao retko kada, dogodilo se da se za vrh tabele bori ekipa koja i ne nastupa u svojoj kuglani, pa su praktično svi bodovi osvojeni u gostima. Zbog neodgovarajućih uslova za ovaj rang takmičenja, nedostatka kuglane na pločama, Borani su nastupali u kuglani u Kragujevcu, pa bi prava senzacija bila da su izborili pravo nastupa u kuglaškoj superligi.

Ni teški uslovi takmičenja nisu značajno poremetili učinak borskih kuglaša. Pobeđivali su i najjače timove lige, veoma često i pojedinačnim učinkom svrstavali se među najbolje igrače kola. Sa prosečnih 557,8 oborenih čunjeva, Saša Tasić zauzeo je treće mesto na ligaškoj top listi. U prvih deset bio je i Jovica Veličkovski. Pratili su ih solidno Dejan Todorović, Josip Tadić, Vojin Stefanović, Dejan Madić, Dragan Marković i Dejan Petković.

U neizvesnoj završnici lige, prvi su kroz cilj prošli kuglaši Rudara iz Kostolca, sa poenom više od niškog Čaira i Pak Prometa. Odmah iza njih bodovno su Bakar i beogradska Tehnohemija. Na kraju, još jedna uspešna sezona donela je borskom kuglanju konstataciju: možda kvalitetnih uslova nema, ali ima igrača koji klub mogu da odvedu čak i u društvo najboljih ekipa Srbije.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Dragana Ignjatović, v.d.direktora Muzeja rudarstva i metalurgije BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice