25. Apr 2018. Poslednja promena 2:55 PM, Apr 24, 2018

Počelo upumpavanje vode u Borsko jezero

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Borski Vodovod je počeo da upumpava vodu u Borsko jezero pošto nivo akumulacije opada svakodnevno. Očekivanja su da će neohodna količina vode biti upumpana do početka jula.

BOR - Zbog smanjene količine padavina tokom zime, nivo Borskog jezera je svakodnevno u opadanju i sada je metar i po do dva ispod preliva. S obzirom na predstojeću turističku sezonu i potrebe Rudarsko topioničarskog basena Bor, Vodovod je počeo upumpavanje dodatne količine vode sa izvorišta Zlot. 

"Nakon dobijanja saglasnosti od RTB-a odmah smo pristupili pripremama i postavili merače protoka. Pustili smo u sistem oko 200 litara vode u sekundi što je na mesečnom nivou pola miliona kubnih metara vode", rekao je tehnički rukovodilac u JKP "Vodovod" u Boru, Goran Pavić.

S obzirom na smanjenu količinu iz pravca Zlota, u snabdevanje Bora vodom uključena je, osim izvorišta Veliki Krivelj i Donja Bela Reka, i akumulacija Bogovina. Sa tri izvorišta dotiče 220 litara vode u sekundi, kolike su potrebe građana Bora.

 

Počelo upumpavanje vode u Borsko jezero, 18. april 2017. (RTV Bor)

Pogledajte

Gost: Aleksandar Dinić, trener u Gimnastičkom klubu BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gosti: Zvezdica Pavlović, profesor ekonomske grupe predmeta u ETŠ u Boru i Isidora Bogdanović, učenica 4. razreda ETŠ...

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik