19. Aug 2017. Poslednja promena 3:09 PM, Aug 19, 2017

Počelo upumpavanje vode u Borsko jezero

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Borski Vodovod je počeo da upumpava vodu u Borsko jezero pošto nivo akumulacije opada svakodnevno. Očekivanja su da će neohodna količina vode biti upumpana do početka jula.

BOR - Zbog smanjene količine padavina tokom zime, nivo Borskog jezera je svakodnevno u opadanju i sada je metar i po do dva ispod preliva. S obzirom na predstojeću turističku sezonu i potrebe Rudarsko topioničarskog basena Bor, Vodovod je počeo upumpavanje dodatne količine vode sa izvorišta Zlot. 

"Nakon dobijanja saglasnosti od RTB-a odmah smo pristupili pripremama i postavili merače protoka. Pustili smo u sistem oko 200 litara vode u sekundi što je na mesečnom nivou pola miliona kubnih metara vode", rekao je tehnički rukovodilac u JKP "Vodovod" u Boru, Goran Pavić.

S obzirom na smanjenu količinu iz pravca Zlota, u snabdevanje Bora vodom uključena je, osim izvorišta Veliki Krivelj i Donja Bela Reka, i akumulacija Bogovina. Sa tri izvorišta dotiče 220 litara vode u sekundi, kolike su potrebe građana Bora.

 

Počelo upumpavanje vode u Borsko jezero, 18. april 2017. (RTV Bor)

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Dragana Ignjatović, v.d.direktora Muzeja rudarstva i metalurgije BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice