19. Aug 2017. Poslednja promena 3:09 PM, Aug 19, 2017

Pomoć Opštine Bor protivgradnoj zaštiti

BOR - Na području borskog i zaječarskog okruga aktivirana je 71 protivgradna stanica, što je za trećinu manje od raspoloživog broja. Od toga u  borskoj opštini  12 od 16 stanica je spremno za dejstvo u slučaju grada. Osnovni razlog ovakvoj situaciji  je nedostatak strelaca.

„Nadoknada za rad strelaca je 4.000 dinara mesečno i to očigledno nije dovoljno stimulativno da imamo dovoljan broj. Zato mi sprovodimo zajedničku akciju sa lokalnim samoupravama“, rekao je Zoran Babić, načelnik Centra za odbranu od grada RHMZ.

Početak sezone protivgradne odbrane lansirne stanice dočekuju sa nedovoljno raketa. Značajno bolja situacija je u borskoj opštini, jer svaka protivgradna stanica ima po šest raketa, dok ostale u regionu raspolažu sa po tri.

„Činimo napore da obezbedimo dodatna sredstva za nabavku novih raketa, a i dalje ćemo pokušavati da nam lokalne samouprave pomognu“, dodao je Babić.

U Centru za odbranu od grada Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, kažu da su zadovoljni  dosadašnjom saradnjom sa Opštinom Bor.

„Na zajedničkom  sasatanku lokalna samouprava Bor je nagovestila da će odvojiti finansijska sredstva  za dopunsku stimulaciju strelaca, a i krajem prošle sezone obezbedila je rakete, tako da smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom“, istakao je na kraju Babić.

U Srbiji je za sada spremno 1.340, a očekivanja su da se aktivira 1.400 lansirnih stanica u ovoj sezoni. Prema postojećem stanju na početku sezone svaka stanica raspolaže sa pet i po raketa u proseku, ali prema očekivanjima tokom leta će se stalno dopunjavati.

Pomoć Opštine Bor protivgradnoj zaštiti, 20. april 2017. (RTV Bor)

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Dragana Ignjatović, v.d.direktora Muzeja rudarstva i metalurgije BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice