26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

Skoro 570 miliona dinara bespovratnih sredstava za nabavku opreme

Objavljeno u Ekonomija
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

SRBIJA - Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratne pomoći kroz Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme. Javni poziv odnosi se na mala i mikro preduzeća, preduzetnike i zadruge. Kroz ovaj Program, koji predstavlјa kombinaciju povolјnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku nove proizvodne opreme i opreme direktno uklјučene u proces proizvodnje razmenlјivih dobara u iznosu od 25 odsto vrednosti opreme, dok se 70 odsto troškova nabavke  finansira iz kredita banaka partnera na Programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika. Iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 procenata od vrednosti opreme ne može biti veći od 2,5 miliona dinara. 

Sredstva se mogu koristiti za nabavku nove proizvodne opreme i mašina, transportno-manipulativnih sredstava uklјučenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta, novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara.

Privredni subjekti koji su zainteresovani za učešće u Programu, zahtev za bespovratnu pomoć podnose sa kreditinim zahtevima u jednoj od ponuđenih banaka ili lizing kuća koje su partneri na Programu. One su za sve zainteresovane ponudile posebne, povolјnije uslove kredita, koji ne moraju biti obezbeđeni hipotekom na nekretnine, već zalogom na opremu koja se nabavlјa.

Ministarstvo privrede realizuje ovaj Program u cilјu povećanja konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenja njihovog poslovanja, kao i kreiranja novih radnih mesta. Za ovaj program opredelјeno je 567.720.592 dinara bespovratnih sredstava.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.

Pogledajte

Kategorija: Gosti Budilice
Kategorija: Gosti Budilice
Kategorija: Gosti Budilice