26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

Projekat iz donacije nemačke banke pri kraju

Objavljeno u Ekonomija
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Zamenom toplifikacionih cevi na još dve deonice, u borskoj „Toplani“ će  sredinom avgusta biti završen projekat koji je finansiran iz donacije nemačke razvojne KFV banke čija je vrednost milion i 720 hiljada evra. Osim zamene mreže na više lokacija, iz ovih sredstava,  u  ovom javnom komunalnom preduzeću su proteklih godina uspeli da završe i nekoliko drugih investicija.

Ove dve deonice vrede 225.000 evra, a osim njih završili smo još pet deonica, ugradili postrojenje za hemijsku pripremu vode i modernizovali 88 podstanica, što je i najveća inevsticija“, ističe Desimir Miljković, tehnički direktor JKP „Toplana“ Bor.

Ova donacija je bila izuzetno značajna za borsku „Toplanu“, ali nemačka banka ne planira da ih daje i u narednom periodu. U petoj KFV  fazi  biće odobravani samo krediti.

Reč je o izuzetno povoljnim kreditima sa greis periodom od četiri godine, kamatom od dva odsto i rokom otplate od 12 godina“, dodao je Miljković.

S obzirom na ove povoljnosti u borskoj „Toplani“ takođe planiraju da konkurišu i za kredit nemačke razvojne banke. Zbog toga su Opštini Bor već uputili zahtev za davanje saglasnosti, a Ministarstvu energetike predloge projekta čija je vrednost milion i po evra. Od ovih sredstava planiraju da zamene cevi na četiri deonice u dužini od oko dva kilometra, što je ujedno i najveća investicija, zatim da izoluju mrežu na delovima magistralnog vrelovoda i u kotlarnici u Banjskom polju zamene postojeće kotlove novim na drvnu bio masu.

 

Projekat iz donacije nemačke banke pri kraju, 20. maj 2017 (RTV Bor)

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gosti: Dejan Aleksić, trener ŽKK Bor Vida Emeše, kapiten ŽKK Bor Nena Trajčevska, ŽKK BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Goran Vranov, streljački klub "Metalac" BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice