26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

Internet preduzetništvo, novi oblik prodaje i pristupa kupcima

Objavljeno u Ekonomija
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Istraživanja pokazuju da se svakodnevno sve više korisnika odlučije za kupovinu robe ili usluga preko interneta. Zbog toga se i u Srbiji sve više kompanija odlučuje da uz klasičnu prodaju proizvoda put do kupaca pronađe i na internetu.

Stručnjaci kažu da je za kvalitetno započinjanje internet poslovanja, bez obzira da li se radi o novim proizvodima ili onima koji su već svojevrsni brend,  neophodni pre svega imati kvalitetan plan, kako za pristup kupcima tako i za oglašavanje.

Najčešće greške koje se prave odnose se na plasiranje proizvoda ili usluga samo preko društvenih mreže, bez sopstvenog sajta, odnosno domena na kome se nalaze svi podaci potrebni korisniku. Na taj način preduzetnik ostavlja mogućnost da se nalog na društvenoj mreži ugasi iz bilo kog razloga, bez njegove kontrole i time poslovanje prestaje.

U Srbiji je trenutno prema zvaničnim podacima registrovano više od 93 hiljade domena sa nastavkom rs koji označava Republiku Srbiju. To je značajan broj, ali očito i dalje postoje velike mogućnosti  za poboljšanje poslovanja na internetu kažu stručnjaci.

Internet preduzetništvo, novi oblik prodaje i pristupa kupcima, 21. maj 2017 (RTV Bor)

Pogledajte

Kategorija: Gosti Budilice
Kategorija: Gosti Budilice
Kategorija: Gosti Budilice