26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

Sednica Opštinskog veća u Boru

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR- Zbog zakonskog roka za usvajanje završnog računa prošlogodišnjeg budžeta, ali i potrebe da se izvrši rebalans aktuelnog, još jedna skupštinska sednica lokalnog parlamenta u Boru biće održana do kraja jula. Opštinsko veće je zato na 83. sednici razmotrilo čak 39 predloga odluka i zaključaka od kojih će se najveći broj naći pred odbornicima.

“Imali smo obaveze iz prethodnog perioda sa kojima smo zakasnili, prosto iz tehničkih razloga to moramo da privedemo kraju. Jedna od bitnih odluka na ovoj sednici bila je završni račun, međutim uz nju smo usvojili i ukupno 39 tačaka, razne saglasnosti, podnete još u novembru prošle godine, poput zahteva Telekoma, pojedinih konkursa koje smo otvarali i tako dalje... Sednica je protekla u radnom duhu i imaćemo još jednu na kojoj se očekuju rebalans i niz kadrovskih promena”, rekao je Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor, koji je ujedno i predsedavao sednicom Opštinskog veća. On je obrazložio, na sednici iznetu ideju, da znatno veći broj odluka u narednom periodu bude donet nakon organizovanih javnih rasprava: “Građani moraju biti uključeni u sistem odlučivanja. Ako donosimo odluku, na primer, o taksi prevozu, taksisti moraju biti direktno uključeni u odlučivanje. Ako donosimo odluku o parkiralištima, građani takođe moraju biti uključeni. Naravno da će to biti javne rasprave u nekom okviru, ali svi moraju biti uključeni i pitani, svi moraju dati mišljenje i sugestije. To je jedini način da svi zajedno menjamo neke stvari nabolje”.

Članovi novog saziva Opštinskog veća u Boru i zvanično su, na 83. sednici, dobili zaduženja, a preuzeli su i rad u nekoliko opštinskih komisija. Opštinsko veće u Boru dalo je saglasnost predloženim izmenama i dopunama programa poslovanja Toplane, Vodovoda i Javnog komunalnog preduzeća Treći oktobar, kojima se usklađuju prihodi i rashodi ovih preduzeća. Takođe je predložilo skupštini da odobri program mera podrške poljoprivrednoj politici, saglasilo se sa raspisivanjem javnog konkursa za projekte crkava i verskih zajednica i sa radovima Telekoma koji je tražio odobrenje da u Boru počne izgradnju elektronske komunikacione mreže.

 

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gosti: Dejan Aleksić, trener ŽKK Bor Vida Emeše, kapiten ŽKK Bor Nena Trajčevska, ŽKK BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Goran Vranov, streljački klub "Metalac" BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice