26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

Kontrola ispravnosti vode i kupališta

Objavljeno u Zdravstvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR, ZAJEČAR - Uz redovne hemijske i bakteriološke analize ispravnosti vode za piće koju sprovodi Zavod za javno zdravlje u Zaječaru, kontrolu i nadzor javnih vodovoda izvršila je i Sanitarna inspekcija.  

"Kontrole vode u borskom vodovodu, koje sprovodi Zavod za javno zdravlje su redovne i kvalitetne, a izveštaj hemijske i bakteriološke ispravnosti je zadovoljavajući", kaže Bistrica Mihailović Petrović, šef Odseka za sanitarni nadzor Zaječar.

Osim kontrole pravnih lica u čijoj su nadležnosti sistemi za snabdevanje vodom, sanitarna inspekcija će tokom leta pojačano kontrolisati i objekte u čijoj su nadležnosti bazeni i druga javna kupališta.

"Već smo uradili kontrolu ispravnosti vode u Zaječaru, u toku sedmice zbog velikog broja kupača uradićemo i kontrolu bazena u Sokobanji, a sledeće sedmice bazena u Boru i u okviru hotela Jezero kao i javno kupalište oko Jezera. Narednih dana biće urađen i nadzor svih ostalih bazena i javnih kupališta na teritoriji oba upravna okruga", dodaje Bistrica Mihailović Petrović, šef Odseka za sanitarni nadzor Zaječar.

Obaveza preduzeća u čijoj je nadležnosti rad bazena jeste redovno proveravanje rezidualnog hlora u vodi.

"Hlor štiti vodu od sekundarnog oštećenja, a kontroliše se na svaka dva tri sata, odgovorno lice upisuje količinu hlora u vodi u momentu nadzora, temperatura vode i vazduha i potpisuje odgovorno lice", dodaje Bistrica Mihailović Petrović, šef Odseka za sanitarni nadzor Zaječar.

U slučaju da sanitarna inspekcija utvrdi neki od nedostataka naložiće korektivnu meru i hitno otklanjanje neispravnosti, a najkasnije u roku od dva dana od momenta kada je izvršen inspekcijski nadzor u objektu.

 

 

Kontrola ispravnosti vode i kupališta, 15. jul 2017. (RTV Bor)
Više iz ove kategorije Rezerve krvi na minimumu »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gosti: Dejan Aleksić, trener ŽKK Bor Vida Emeše, kapiten ŽKK Bor Nena Trajčevska, ŽKK BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Goran Vranov, streljački klub "Metalac" BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice